ЧЕТВОРОГОДИШЊА ОБЕЋАЊА ИСПУЊЕНА ЗА ДВЕ ГОДИНЕ
12.07.2010

Прошло је две године од конституисања Скупштине у новом сазиву и избора новог руководства у Градској општини Палилула. Овим поводом, о протеклим активностима и основним правцима даљег развоја Градске општине Палилула, руководство Општине је говорило на конференцији за новинаре. Бројни реализовани пројекти и позитивно пословање, уговори о градњи две фабрике у индустријској зони Доње Међурово и могућност запошњаваља, само су неки од успеха Градске општине Палилула у протекле две године, истакао је проф.др Игор Новаковић, председник Општине.

„Успели смо да искористимо потенцијале индустријске зоне Доње Међурово и да то на одговарајући начин представимо пословној јавности. Наше стратегије и усвојен стандард квалитета у раду Управе,  као и подршка Града, само су олакшале и убрзале одлуку потенцијалних инвеститора. Захваљујући двема новим фабрикама, у следећој години  запосленост на територији наше општине  биће повећана за 30 одсто–нагласио је председник Општине. Новаковић је најавио да ће до краја ове године власт општине Палилула испунити сва обећања која су дата грађанима на почетку мандата, а која је требало реализовати у року од четири године.

У протекле две године општина Палилула је, захваљујући предлозима Савета грађана, у Програм изградње унела бројне измене, тако да је више инфраструктурних проблема успешно решено путем ове сарадње, рекао је Милан Ђурђевић, председник Скупштине. „У нашем раду, каже Милош Стојковић, члан Већа, трудили смо се да грађани Палилуле буду укључени у све активности општине, али и да сазнамо које су њихове потребе и проблеми. „Надам се да су становници Општине задовољни радом наше Управе, која је усвом раду усвојила високе стандарде квалитета, рекао је Бојан Илић, начелник Управе ГО Палилула. Један од пројеката којим се руководство Палилуле поноси је и отварање Контакт центра „Инфо 48“, као и побољшање здравствене заштите становника отварањем здравствених станица и апотека у насељима Ледена стена, Делијски вис и Црвена звезда.

Највећи успех у области социјалне заштите очекује се остваривањем пројекта који је недавно одобрен Општини. То је Повећање капацитета градске општине Палилула у области пружања социјалних услуга од стране стварање одрживог и интегрисаног модела "заштите у заједници", за осетљиве групе у друштву, вредан око 100.000 евра, истакла је Зорица Стоиљковић, члан општинског Већа.

Успешне резултате у раду општине Палилула руководство објашњава добром сарадњом коалиционих партнера. „Унутар коалиције влада синергија, тако да су све значајне одлуке доносе једногласно. Управо је та добра сарадња, један од предуслова нашег јединства и успеха, каже Новаковић. У интересу наших грађана и њихових породица.